Corona spelregels per 1 juli 2020

Het kabinet heeft de voorgenomen versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dit betekent dat nu ook sportkantines en terassen open kunnen. De ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus laten ook verdere verruiming van de maatregelen toe. 
Dat is goed nieuws, want het betekent dat evenementen, competities en toernooien weer mogelijk zijn en toeschouwers weer welkom zijn. Tennis voor iedereen dus, op en rond de baan. En met de opening van de kantine en het terras brengen we de gezelligheid weer terug op ons park.

Belangrijk
Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiëneregels van het RIVM houdt. Als iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Wat betekent dit voor TC Mentheda vanaf vanaf 1 juli 2020? 

Reserveringsplicht vervalt
Vanaf 1 juli a.s. vervalt de verplichting om bij vrijtennissen vooraf een baan te reserveren en/of een melding te doen bij tossen. Er hoeft dus vanaf 1 juli a.s niet langer gebruik te worden gemaakt van de mogelijkheid om banen te reserveren via het website formulier. 

Maatregelen Covid-19
Per 1 juli is tennis weer toegestaan voor alle leeftijdsgroepen. 
Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet.
Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen die ook per 1 juli weer open mogen.
Er geldt geen verplichte reservering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) in het clubhuis.Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden (Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen, houd 1,5 meter afstand - uitzondering tijdens het sporten -, vermijd drukte, was vaak je handen). 

Tossavonden en woensdagmorgentoss
Vanaf woensdag 1 juli gaan wij verder met onze gebruikelijke tossmomenten. Tijdens tossen is een kantinedienst aanwezig zodat jullie tijdens en na afloop gezellig een drankje kunnen drinken (houd hierbij wel de 1,5 meter regel in acht). Vanwege Covid-19 is de verwachting dat minder mensen op vakantie gaan. Tossen gaat daarom ook tijdens de zomervakantie gewoon door.  

KNLTB Competitie 2020
Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie 2020 te verplaatsen naar het najaar. Deze unieke competitie noemen we: KNLTB Competitie 2020. TC Mentheda neemt met meerdere teams deel aan deze competitie op maandagmiddag, donderdagmorgen (2 teams) en zaterdag.

Wij zijn erg blij dat met de nieuwe regels we weer terug zijn bij een min of meer normale situatie waarin wij als vereniging weer dingen kunnen organiseren. Wij denken dat het bijzondere tennisseizoen 2020 hierdoor alsnog een succes kan worden. We zien jullie graag snel weer op de baan!

Met sportieve groet,
Bestuur TC Mentheda

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 17375938

T.C. Mentheda

Coendersweg 41
9991 CC Middelstum